HELLRE HON ÄN JAG

Sluta försöka lära kvinnor och flickor att försvara sig mot våldtäktsmän. Lär människor att aldrig våldta, tack. Självförsvar, aktsamhet, undvikande eller nykterhet kommer aldrig att kunna motverka våldtäkt. Ett välriktat slag mot en förövares näsben kan säkert förhindra att just JAG blir våldtagen, just DÄR, just DÅ, av just DEN förövaren. Men den andra kvinnan då, som inte kan/vill/orkar/vågar lära sig slåss bara för att hon är kvinna då?

Och om jag, som ändå lärt mig slåss, inte lyckas slå förövaren ifrån mig – har jag då misslyckats i mitt livs uppdrag, att beskydda mig själv och min kropp? Är det mitt fel då som inte slog tillräckligt bra? Hur kan det här ens fortfarande vara en diskussion?! Om jag stänger in mig i mitt sovrum, ensam, alltid och jämt, kommer jag också undvika att bli våldtagen. Men det förhindrar inte att en våldtäkt sker utanför min dörr. Eller innanför någon annans.

Kvinnors uppförande är inte orsaken till våldtäkt. Så sluta be kvinnor att akta sig, inte bli fulla, inte gå själva, inte vara för trevliga. Kvinnor; gör vad ni vill, var de ni är. Män; gör vad ni vill, var de ni är. Människor; respektera varandra och er själva. Ett nej är inte ett ja, ett kanske är inte ett ja, en tystnad är inte ett ja, tårar är inte ett ja. Det enda som är ett ja, är just ett ja.

Ikväll ska jag bli full, alldeles för trevlig, ha kjol och gå ute i mörkret. Idag med fina vänner, allt är så mycket trevligare då. Ta hand om varandra, trevlig helg!

Kommentera